divendres, 25 d’octubre del 2013

LLENGUATGE AUDIOVISUAL I DIGITAL

Per parlar sobre el món audiovisual i digital a COED hem visualitzat un vídeo de'n Guillermo Orozco on parlava de l'educació en comunicació audiovisual.
Per començar una de les idees que va transmetre és que entrar al món d'internet, aquest món digital s'ha de disposar d'unes tècniques bàsiques, mínimes. Per tal de poder entendre tot el seu significat.
També és molt important el context en el qual ens trobem, n'hi ha varis, però els dos fonamentals són la família i l'escola, i aquests han de treballar conjuntament. I es que la relació d'aquests dos factors és el que interfereix en la relació dels joves o infants amb la resta de medis (pantalles), ja sigui la televisió, ordinador, entre d'altres. Tant de manera positiva com negativa, com menys relació hi ha amb la família més relació hi ha amb les pantalles.
Un altre factor que també té molta responsabilitat educativa, tot i que ells encara no ho accepten, són els mitjans de comunicació, i moltes vegades es desperdicia el seu potencial, amb les noves tecnologies s'oblida la perspectiva pedagògica, i es que la imatge és un complement de la paraula o del comentari del professor no és un valor expressiu en si mateix, del qual ja es pugui aprendre directament.
Falta arribar a tenir aquesta consciència de que pot ajudar al coneixement, i és per això que no es servir el 100% del seu potencial.
L'última idea important que diu el senyor Guillermo Orozco és sobre l'alfabetització, tant audiovisual com digital, hi ha d'haver aquestes competències comunicatives mínimes per tal poder interactuar amb els alumnes, ja que les noves generacions s'adapten més fàcilment als canvis. Es requereix un camp d'acció pedagògica.


Després de veure el vídeo ens ha passat dos anuncis de televisió per tal de poder analitzar quin era el seu missatge i el que ens transmetia a nosaltres.
Aquests són els vídeos:




I per finalitzar us deixo el vídeo de'n Guillermo Orozco:


Edu3.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada