dimarts, 8 d’octubre del 2013

ARTICLES DE LECTURA FET COMUNICATIU

Una altra de les activitats que hem hagut de realitzar a l'assignatura de COED va ser en grup, vam fer grups de quatre o cinc persones, i a cada grup ens va repartir un text, el qual havíem de llegir, fer-ne un resum i després sortir davant de la classe per explicar-l'ho.
Tots els texts, tot i ser diferents, els hi podiem trobar una continuació entre ells, ja que tots giren al voltant del mateix tema, la importància del parlar.

A continuació us deixo un resum dels sis articles treballats:

Un tramvia anomenat text:
Aquest parla sobre la importància de la comuniació escrita i les seves parts: emissor, receptor, missatge, codi, canal i context. Dóna èmfasi a què una mala comunicació pot produir malentesos. I per deixar-ho més clar, en aquest text podem trobar molts exemples.

Una imatge no val més que mil paraules:
Parla sobre la importància que tenen les imatges i el llenguatge oral i escrit en diferents contextos i situacions. Demostra que depenent de la situació és molt més adient utilitzar una imatge, un text o bé una explicació.


Fer silenci:
Parla sobre l'acte de fer silenci, que no és el mateix que callar i no dir res. És fer silenci de tots els pensaments que tenim en el nostre interior, per així evitar la dispersió i estar atent del que ens estan dient, per tal de poder tenir una bona comunicació.

Escoltar i sentir:
Saber trobar la diferència entre els dos conceptes, escoltar i sentir. S'ha d'ensenyar a escoltar, i els mestres sóm els qui ho hem de fer, per això hem d'escoltar als infants. I a més a més els hem d'ensenyar a que trobin ells mateixos la resposta, sense que nosaltres la diem.

El regal de la comunicació:
Com més informació tenim més independents som, però a la vegada més incerteses tenim. Per això és molt important que hi hagi un equilibri entre el que ja sabíem i teníem abans i les noves tecnologies. I es que la comunicació no ha de dependre només de les noves tecnologies.

La gramàtica del silenci:
El més important d'aquest text és que a la comunicació, la verbal és molt important però també se li ha de donar molta importància a la no verbal. I es que a través dels gestos i les expressions podem entendre molt millor allò que ens estan dient. Quant ens referim a comunicació no verbal ens estem referint a la posició del cos, la mirada, els gestos, la veu, entre d'altres.

Aprendre i créixer:
Aquest text explica la història d'un nen que té por de créixer i no vol aprendre a llegir. Quan un dia ho fa, va corrents a la professora per explicar-l'hi i li diu que a més a més ha crescut de cop.
I es que el que ens volen dir amb aquesta història és la importància que té la lectura en la vida quotidiana, ens ajuda a créixer.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada