dijous, 24 d’octubre del 2013

CURACIÓ DELS CONTINGUTS


Què és la curació de continguts?

Aquesta serveix per analitzar, organitzar i seleccionar (filtrar, agrupar i compartir) tota aquella informació que tu desitges dels temes que més t'interessin.
Algunes de les eïnes més utilitzades per dur a terme aquesta activitat són:

Scoop.it, aquest programa funciona a través de "tòpics", és a dir, temes dels quals vols rebre informació actualitzada. Aquesta informació la pots rebre a través de diferents formats, ja sigui els diares, pàgines webs, twitter, altres blogs, etc. Un cop vagis tinguent la informació també hi ha la possibilitat de que la poguis comentar i compartir.
Cada un de nosaltres ens hem fet un scoop.it també per poder veure el funcionament del programa i estar al dia dels temes que més ens interessen.

Una altra eina serien els Bookmark, que són els coneguts "favoritos". D'aquesta manera pots accedir fàcilment a totes aquelles pàgines web que visites amb més freqüència sense haver de posar la direcció URL sempre. Simplement es posa aquesta a la barra de marcadors i automàticament et surt el logotip i el nom, per el que és molt més fàcil d'identificar.

I l'últim són els RSS, que com la resta d'eïnes que he comentat també serveix per rebre informació actualitzada sobre allò que més ens interessa. Per poder fer-la servir, les pàgines web a les quals vols subscriure't han de disposar d'aquest dispositiu per poder rebres totes les actualitzacions. Dins d'aquest vam parlar de Netvibes, una eina que la podem configurar com a porta d'entrada personalitzada i que a més serveix per llegir molta informació sense haver d'anar de bloc en bloc, o de lloc en lloc, gràcies al canal RSS.
En el nostre blog ho hem afegit, per a totes aquelles persones que els hi sembli interessant i volguin estar al dia de totes les entrades que es vagin fent.
Us poso una icona dels RSS perquè sigui més fàcil la seva localització:

Imatge extreta de google imatges



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada