dijous, 5 de desembre del 2013

COM CITAR UNA FONT

A GTIC hem après a citar diverses fonts amb el word, així com també alguns trucs per avançar i facilitar-nos la feina.

Per a citar fonts trobem que hi ha tres maneres possibles de fer-ho:

1.- És molt important citar l'autor i l'any, encara que per exemple sigui un paràgraf que no és explícitament de l'autor també se l'ha d'esmentar.
Així com també s'han de fer les bibliografies, les referències. Tot i que aquest és un terme que actualment queda una mica antic, avui en dia es parla més de web-article en referències.
Per a fer-ho hem d'anar a referències, afegir una cita, anem on diu agregar cita i després editar, llavors escrivim els noms i cognoms, els agreguem i acceptem. Un cop fet això posem el títol i l'any. Si volem afegir-hi més coses hem d'anar a mostrar todos los campos bibliográficos, seguidament anem a referències bibliografia escrivim trabajos citados i canviem el títol per referències.

2.- Si en el paràgram ja introduïm el nom de l'autor. Per això a l'hora d'introduir la cita, s'agafa l'utilitzada anteriorment, però després s'ha d'editar i es suprimeix el títol i l'autor, aixi només sortirà l'any.

3.- Per fer-ho amb el número de pàgina.
Es va a insertar cita es torna a seleccionar el mateix títol, els modifiques, introdueixes el número de pàgina i es suprimeix el títol.

Després també vam veure com es citava una web. Primer de tot ens hem d'assegurar que sigui una font fiable, això es pot saber mirant els seus crèdits i estant informat (coneguent-la).
És important sobretot citar el dia en que es llegeix, i en el cas de es volgui copiar algun fragment sencer, es pot fer sempre i quant com ja he comentat es citi tot correctament. Que en ser una web, s'hauria de fer a referències, insertar cita i escollir l'opció sitio web.


I per acabar alguns trucs per tal de facilitar-nos el nostre treball i millorar la presentació:
  • Per a canviar la lletra, estil... canviarem només una paraula i després anirem sobre de l'estil, premem amb el botó dret i posem actualitzar.
  • Control + inicio (per anar a dalt de tot de la pàgina).
  • Control + fin (per anar al final de la pàgina).
  • Control + enter (salt de pàgina).
  • Afegir portada (pàgina i el número al centre, ja que així queda concordat davant i darrera).
  • Per a citar amb números, anirem a referències, estil i posem ISO 690-Referència numèrica. També, podem utilitzar l'estil APA 5ª edició o APA Sisena edició.
  • Control + fletxes dreta o esquera, serveix per saltar de paraules.
  • Control + fletxes amunt o avall, serveix per saltar de paràgrafs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada