dissabte, 9 de novembre del 2013

WIKIS


Els wikis és un entorn que permet l'edició immediata de contingut web per múltiples col·laboradors a través del navegador web. Tots els que ho comparteixen tenen la possibilitat de crear, modificar o borrar el mateix text, aquesta seria una de les avantatges que té, en canvi, també té inconvenients i es que moltes vegades les modificacions que es fan poden ser carents d'autenticitat i rigor, és per això que tot canvi que es fa es pot saber l'usuari que ho ha fet.
El creador va ser Ward Cunningham i ell mateix va dir que els wikis són: " la base de datos en línea más simple que pueda funcionar".
Un dels projectes més conegut i utilitzat en tot el món i que tenen com a base els wikis,  és el projecte d'enciclopèdia Wikipedia.

En el món educatiu, la seva integració costa més, però poc a poc ho van incorporant com a eïna de treball didàctic. Un dels exemples més coneguts és el Moodle, un espai d'ensenyament i aprenentatge que no només ofereix un wiki sinó que també podem trobar altres eïnes com fòrums, chats, objectes d'aprenentatge, lliçons, glossaris, entre d'altres, totes elles per a realitzar online.
Per conèixer més sobre aquest tema l'article de Jordi Adell parla dels "Wikis i Educació"
Per saber-ne més l'article de Jordi Adell

Un altre punt important és saber diferenciar el WIKI del BLOG, per a fer-ho més fàcil a continuació us deixo un document on s'explica la diferència.



Blogs y Wikis from Tíscar Lara


De la mateixa manera que amb el google sites, a classe vam crear un wikispace sobre el mateix tema de la cuina creativa per a nens per conèixer el seu funcionament.
Cliqueu aquí per veure'l

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada