dijous, 26 de setembre del 2013

COM DEFINIM UN BON COMUNICADOR?

El primer dia que vam començar l'assignatura de COED vam iniciar els continguts amb una activitat on cadascuna de nosaltres havia de d'apuntar en un paper una persona que per a nosaltres fos un bon comunicador i el perquè.
De tot el que anàvem dient vam arribar a unes característiques comunes que tot bon comunicador hauria de tenir, i que nosaltres en el nostre futur com a mestres també les hauríem de disposar d'elles.

Una de les característiques més importants i que el públic valora molt és la qualitat de la veu que sigui greu o aguda, la vocalització, entonació, el ritme, la velocitat i el volum/intensitat.
També és molt important la gesticulació tant del cos (la posició) com de la cara i la mirada. El discurs que realitzi ha de ser clar i ordenat (aquest punt podria anar relacionat amb el de la qualitat de la veu i la vocalització). La correcció lingüística és el que li dona sentit al discurs també, ha de tenir una riquesa lèxica i molta fluïdesa.
Un altre dels punts que considerem importants és el de l'humor per tal de mantenir l'atenció del públic al llarg de tot el discurs, i si durant algun moment del discurs els ànims flaquegen dir algún exemple, alguna anècdota per tornar a recuparar la seva atenció.
I sobretot per gaudir de l'èxit sencer i final és l'empatia de saber escoltar, de mantenir aquesta mirada amb el públic (feedback) de saber què és el volen i necessiten en cada moment.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada